veteranenoss
Activiteiten in beeld

Nationale Herdenking 4 mei OPROEP:

Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam op 4 mei, vormen 60 veteranen de erecouloir. De veteranen staan van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument opgesteld. Deel uit maken van de erecouloir is voor de veteranen een indrukwekkende ervaring. Herdenken en eren; de veteranen hebben ieder hun persoonlijke redenen om in de erecouloir te staan op 4 mei.

Organisatie Erecouloir 2020 is op zoek naar mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen, verschillende uitzendingen en leeftijden. Ook zoeken we juist veteranen die nog niet eerder in de erecouloir hebben gestaan.

Belangrijk om te weten: je dient beschikbaar te zijn op de volgende data: zaterdag 14 maart 2020 en zaterdag 18 april 

https://www.veteraneninstituut.nl/aanmeldenerecouloir/

Alvast dank voor de medewerking.

Coachingsdag Stichting Veteranen 2 Can Rule

Na het succes in 2019, vindt er op 16 mei 2020 voor de 2e maal een coaching dag voor veteranen plaats!
In de prachtige bosrijke omgeving van Berghem zullen er diverse coaching-activiteiten worden gehouden.
Door middel van boogschieten, vuur maken, roofvogels paarden en yoga willen wij mensen een ervaring geven die ze niet snel meer zullen vergeten. De activiteiten zijn voor iedere veteraan weggelegd. Een moment van rust en reflectie, een gesprek met jezelf in een vertrouwde omgeving omschrijft de rode draad van de dag het beste. 

De Coaches
Alle deelnemende Coaches zijn of veteraan of  zeer ervaren in het coachen van veteranen. Er wordt helder gecommuniceerd en er wordt ruimte gegeven aan de veteranen om te reflecteren en vooral zichzelf te zijn. Zodat √©√©nieder een ontspannen dag met leuke activiteiten kan ervaren en de spreekwoordelijke klap op de vuurpijl is dat je met meer rust in je hoofd huiswaarts gaat dan dat je bent gekomen. 

Nieuwsgierig geworden?
Er zal een ochtend en een middag programma aangeboden worden. Je kunt ervoor kiezen om een dagdeel aanwezig te zijn of jezelf voor meerdere momenten in te schrijven en er een mooie dag uit van maken. Bepaalde sessies worden in groepsverband aangeboden of individueel.  Dit kun je allemaal terug vinden op de website www.2canrule.nl/coaching/
Bevrijding Oss:

Op 21 en 22 september jl. heeft in Megen op Natuurcamping de Maasakker het bevrijdingsconcert in het kader 75 jaar bevrijding Oss plaatsgevonden.

Ruud van der Linde heeft tijdens het concert het gedicht Offerande voorgedragen en dat willen we graag met jullie delen.
Het Brabants Dagblad heeft er ook aandacht aan geschonken, zie onderstaande links voor meer info:

https://www.bd.nl/oss-e-o/ooggetuigen-tweede-wereldoorlog-bij-bevrijdingsconcert-in-megen~ae4f5e13/?fbclid=IwAR0JIMLxPWe_x1AwwBPKBxUQJU2nPTFDu2xnIMQhZdpFnU7j2VLJM2SFXXk